miercuri, 15 martie 2017

Unde vrei să fii pe scara succesului?

     "Scara succesului nu este niciodată aglomerată pe treapta cea mai de sus." -Napoleon Hill, "De la idee la bani".

     Odată ce ieşi de pe băncile facultății, ai două posibilități, aşa cum bine spunea o doamnă profesor foarte drăguță: ori lucrezi pentru alții, ori lucrezi pentru tine, dar orice variantă ai alege, să nu te plângi niciodată.
     Uite aşa, cântărind aceste două opțiuni, dacă ai o doză de curaj, o idee de afaceri şi un capital mediu poți fi anteprenor. Una din întrebările des auzite când vine vorba de înființarea unui Start Up este: ce mă poate proteja pe mine, ca firmă nou înființată, de concurența cu firmele mari deja existente în domeniu? Păi nu te protejează nimeni, asta este economia de piață. Iată unul din motivele pentru care mă îndrept spre o afacere în franciză: concurența. Nu din frică de concurență ci din lipsă de experiență. Este o posibilitate fantastică de a învăța de la cei deja foarte buni, de la cei care sunt undeva mult mai sus, unde treptele nu sunt aglomerate. Aşa, pe treptele mai de jos ale acestei scări a succesului, este îmbulzeală mare şi puțini pot înainta! Şi până la urmă, ca anteprenor ai vrea să ai succes, nu? Învață de la cei mai buni, asociindu-te cu ei!
sursa: www.francize.ro
     Studiind cererea şi oferta pieței în momentul de față, îmi surâde ideea unei afaceri în franciză. M-am orientat spre deschiderea unui magazin în franciza Imprinto care să ofere servicii ireproșabile și care să însemne mai mult decât un xerox aflat într-un magazin oarecare. Să fie un loc de unde te poți inspira și poți găsi o soluție rapidă pentru a oferi, de exemplu, un cadou personalizat, sau unde poți găsi, atunci când ești în grabă, cel mai bun și cel mai rapid serviciu, fie că vrei un set de cărți de vizită, o ștampilă, sau alte asemenea servicii. Cred ca ar merge. Ideea este bună.

sursa: www.francize.ro
     De ce atunci nu pornesc un start-up pe această idee?
     Am spus de dobândirea unei experiențe de la profesioniști. Adaug investiția, echipamentul. Ca nou venit în branșă nu prea ști unde să mergi pentru a avea cele mai bune prețuri în raport cu calitatea la achiziții. Plus că o firmă nou înființată nu poate negocia prea mult cu furnizorii - este pe o treaptă mai de la baza scării succesului, unde îmbulzindu-se mulți, negocierea nu aduce neapărat roadele scontate. In schimb, o franciză de succes, o rețea dezvoltată așa cum este Imprinto, vinde mult deci cumpără în cantitate mare pentru aprovizionare, așa încât poate avea un cuvânt greu în desfășurarea negocierii. Tot datorită acestui lucru, poate avea prețuri mai scăzute pentru anumite produse, ca strategie de marketing, dar care să nu-i afecteze profitul.

sursa: www.francize.ro
     Bun, preiau această afacere în franciză. Dar tot trebuie să mă dezvolt. Nu pot să nu fac nimic bazându-mă numai pe bunul renume al francizorului. Așa că am de făcut partea mea în acest business care este, în final, al meu. Mai ales că, pornind pe acest drum doresc să trec de la un simplu investitor la un investitor cu exclusivitate asupra unei zone mai mari - aici vorbim deja de masterfranciza. Ce fac?
     Mă promovez cât mai bine posibil. Lumea trebuie să afle că în orașul lor s-a deschis un magazin nou dar care știe ce oferă clienților. Nou, dar cu experiență. Îmi asum deciziile luate.
     De asemenea am grijă ca relațiile cu clienții să fie întotdeauna foarte bune, personalul pe care îl am în magazin să fie amabil și prietenos. Ca angajații să fie așa trebuie ca locul de muncă să le împlinească nevoile cât mai bine cu putință, iar eu pentru ei să fiu un lider și nu un șef.
     Mai ales am de gând să dau, așa cum am învățat, 100 %  din capacitatea mea și din cunoștințele mele în ceea ce fac, lucru pe care, desigur îl cer și celor care lucrează cu mine. Şi pentru că abia încep să învăț ca anteprenor, investesc şi în mine, cursurile şi seminariile de coaching în afaceri nu sunt deloc de neglijat. La fel investesc în angajații mei cu care doresc să formez o echipă foarte bună.

     Până la urmă, succesul înseamnă și muncă, și alegeri înțelepte, și curaj, și dorința de a face un lucru serios si grandios în viață.
---------
     Articol scris pentru Spring Super Blog 2017


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu