vineri, 17 februarie 2017

11. Muntii Baiului. Tura în care nu am văzut mai nimic.

   
    
     De fapt impropriu numesc această încercare tură pe munte. Nu vroiam nici să mai scriu despre ea dar m-am hotărât să scriu totuşi câteva cuvinte pentru că de această dezamăgire se leagă totuşi o mare bucurie viitoare.
     Schița traseului:
Data: 9 octombrie 2016
Durata: foarte putin... nici nu mai ştiu cât.
Traseu: Azuga telegondola pornire - Azuga telegondola plecare ( adică jos şi sus) - întoarcere pe pârtia Sorica înapoi la maşină.
Motivul scurtării traseului: norii deşi, negri care făceau vizibilitatea redusă considerabil, frigul ( nu mă aşteptam să fie atât de frig!)
     De fapt a fost vina mea. Am tot urmarit vremea pe viewweather şi-mi doream o zi în care să nu mai plouă, cu soare, în care să pot vedea şi eu culorile toamnei la munte. Cum am văzut că scrie "vreme foarte stabilă" am zis gata, e bine! Doar că nu am băgat de seamă ca în pătrățica cu descrierea vremii nu este nici albastru nici senin ci un cenuşiu mohorât, şi după cum am înțeles apoi, foarte stabil. :)
     A fost şi foarte frig pentru că acolo ninsese puțin, a fost prima zăpadă pe care am văzut-o iarna asta. Copiii ziceau ca le este frig deşi îi îmbrăcasem mai bine decât pe mine, şi eu tremuram şi mai tare.
     Inițial aveam în plan un traseu de creastă până pe vârful Baiul Mare dar dacă tot nu se vedea nimic în jur am zis că mai bine facem acest traseu altădată. Mie îmi place să urc pe munte, dar să am şi ce să văd.
     Închei cu câteva fotografii ale acestei plimbări la Azuga.

Abia am ajuns cu telegondola si incepem sa coboram.

Pentru a scapa de frig unii se iau la intrecere.




Cu cat coboram cu atat ceata ramane in urma si putem sa vedem ceva din culorile toamnei.

Si bucuria de la final!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu