luni, 11 aprilie 2016

2. Muntii Piatra Mare - mult mai sus de 7 Scari

1844 m

Traseul 2: Piatra Mare, Dambul Morii - 7 Scari - Vf. Piatra Mare

Dupa 2 saptamani de la traseul in muntii Ciucas (foarte frumos a fost), am zis: mergem pe munte! Intr-un final am hotarat (si ceilalti au fost de acord) sa mergem la 7 Scari, unde eu si Julien nu mai fusesem de multi ani. Cum 7 Scari e putin pentru noi in cazul in care nu luam copiii dupa noi, cum am facut de data aceasta, am cautat pe harta si am zis ca trebuie sa urcam pana la Vf. Piatra Mare (1844 m).

Iata schita acestei ture pe munte:
3 aprilie 2016
Traseu: Dambul Morii (Timisul de Jos) - Canionul 7 Scari - cabana Piatra Mare - Vf Piatra Mare.
Plecare de la Dambul Morii la 11:30 aproximativ, intoarcere la 20:05, 3 pauze mai mari si alte opriri pentru fotografii..
Astfel am pornit la drum in formatie de 4 oameni hotarati, cu experienta potrivita de urcat pe munte (nu mai fusesem de cativa ani pe munte toti 4 impreuna)

Vremea, conform http://ro.viewweather.com/ avea sa fie foarte stabila, temperatura de vreo 4-5 grade pe varf dar pe drum a fost mai mare, si oricum am resimtit-o ca fiind mai mult, deoarece am depus ceva efort, iar vantul nu ne-a deranjat.

Din apropiere de Ploiesti si pana la Timisul de Jos am facut aproximativ 1 ora si 45 de minute, dar nu stiu cand a trecut timpul, mi s-a parut ca am ajuns foarte repede.
Pentru intrarea in canion am achitat acolo o taxa de 10 lei/persoana, de 2 ani cred sau ceva mai mult canionul este renovat, scarile sunt mult mai sigure decat ce era odata.
in drum spre canion



Dupa ce treci de canion urmeaza urcusul prin padure, de vreo 2 ore, pana sus la cabana Piatra Mare, de unde este o vedere superba asupra muntilor Ciucas de o parte, a Brasovului si a masivului Postavaru.

la cabana Piatra Mare, se vede Brasovul

se vad muntii Ciucas


o ruina langa cabana

cabana Piatra Mare

unul din frumosii caini de paza



De la cabana Piatra Mare mai este o ora de urcat pana la varful Piatra Mare, a fost pentru noi cea mai grea parte de urcat deoarece spre varf era inca zapada si mai mult de atat era si o portiune buna de drum prin padure cu gheata. Dar a meritat din plin tot efortul, deoarece a fost si partea de traseu cu cele mai multe recompense vizuale.

prima vale minunata





moment de odihna


Inchei cu fotografii din aceasta parte a traseului, un loc care imi aminteste de replica unui personaj din filmul Everest, la care ma gandesc deseori cand mi-e gandul la munte (chiar daca muntii pe care merg eu momentan au in medie cam un sfert din inaltimea Everestului, cred ca aceasta afirmatie este valabila si pentru mine - cum altfel as putea vedea macar putin din frumusetea creatiei lui Dumnezeu?): "I'm climbing Mount Everest because I can. Because, to be able to climb that high and see that kind of beauty that nobody ever sees, it'll be a crime not to.''



si a doua vale

la intoarcere






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu