miercuri, 23 martie 2016

1. Muntii Ciucas - prima alegere


Traseul 1: Ciucas, Cabana Muntele Rosu - Vf Muntele Rosu

Am pornit in anul acesta frumos ce sta inainte!... Anul nostru hai-hui pe munte.
Schita primei ture pe munte este aceasta:
20 martie 2016
Traseu: Cabana Muntele Rosu (1280 m) - Varful Muntele Rosu (1765 m) - marcaj triunghi rosu, nici 500 m diferenta de nivel.
Timp: 4 ore si jumatate aproximativ si foarte relaxat cu 3 pauze pe traseu.
Cel mai important: plimbare in familie, noi si copiii ( de asta a durat ceva mai mult).

Sambata vremea devenise din ce in ce mai rea, la un moment dat incepuse sa ninga. Eu vorbeam numai de mers pe munte a doua zi, iar Julien imi tot spunea ca daca e vremea asa urata nu mergem. Bineinteles ca nici eu nu vroiam sa merg pe o astfel de vreme, dar de cateva zile tot urmaream vremea pe http://www.viewweather.com/ exact pentru varful Ciucas, in zona caruia vroiam sa ajungem, si scria vreme foarte stabila, soare si nor, vantul acceptabil. Important era ca avea sa fie soare, nu ploaie, nu ninsoare, iar vantul nu avea sa fie asa de puternic.

A doua zi de dimineata la 7 si putin nu mai aveam somn, toti dormeau, am cam facut galagie de i-am trezit, era asa frumos afara, soare!!
La 10:15 am plecat la drum, nu era nicio graba, a fost pana la urma o zi de relaxare.

La 12:00 am plecat pe traseu de la Cabana Muntele Rosu, dupa ce i-am echipat bine pe copii (era cand nor cand soare si batea vantul putin), pe acest traseu (cel cu triunghiul rosu):
fotografia e facuta la intoarcere :)


In 10 minute ne incalzisem deja foarte tare.
Dupa aproximativ o jumatate de ora de la plecare si pana cand ne-am intors, soarele nu a mai fost acoperit deloc de nori.
Ca sa-l fac pe Sebastian sa aiba energie i-am spus ca el e calauza noastra, trebuie sa urmareasca drumul sa vada unde este urmatorul triunghi rosu, pentru ca dupa ele mergem noi. A fost mai tot timpul in fata, nerabdator sa vada urmatorul semn.
In mica portiune de padure pe care am traversat-o, Julien a facut un arc pentru Andrei, ca Sebastian avea, si sageti pentru amandoi.
Apoi, imediat ce am iesit din padure am vazut cativa ghiocei si apoi cand mi s-a obisnuit privirea sa-i vad, erau de fapt o multime de ghiocei, tot muntele plin de ghiocei, si nu doar ghiocei dar si branduse. Minunat!


Ghiocei din Muntii Ciucas


Am mancat de 2 ori pe traseu, cate putin, si am avut recompensa ciocolata pentru cine ajungea in anumite puncte.
aici ne-am odihnit si am mancat prima data

La un moment dat, unde ne-am oprit a 2-a oara si am facut si 2 poze toti 4, pe Andrei il luase somnul, statea intins cu ochii inchisi, il mangaia soarele si incepuse sa fredoneze ceva. Dar Sebastian o luase deja inainte dupa urmatorul indicator, asa ca vrand nevrand s-a ridicat si el si am pornit la drum mai departe.
a 2-a pauza


Sebastian alerga dupa mine, sa se catere pe stanca aceea

sentimentul ca esti acolo, de nedescris



In varf (ca de altfel pe tot parcursul traseului) peisajul a fost superb! Am dat de ceva mai multa zapada, iar copiii s-au distrat foarte bine.

din poiana de jos din dreapta veneam noi



o parte din Muntii Ciucas

se vede in departare cabana Ciucas
iarna - primavara

In jur de 16:30 eram inapoi aproape de masina, am mai lenevit putin pe poiana, alaturi de buchetul de ghiocei pe care l-am adunat la intoarcere, apoi am intrat la restaurantul cabanei sa bem cate un suc, recompensa promisa copiilor pentru vitejia lor.
la intoarcere

la vale

vedere din fata Cabanei Muntele Rosu

Asa s-a incheiat prima noastra iesire la munte de anul acesta. Traseul a fost unul mediu, si chiar am intalnit destui iubitori ai muntelui pe drumul acela.
Las aici un buchet de ghiocei, pacat ca nu ramane si mirosul, tehnologia nu le stie chiar pe toate!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu